Välkommen till Omsorgsfamiljen » Hemtjänst

Hemtjänst

Omsorgsfamiljen H.E.M Vård & Omsorg.

Vi som ansvarar för Omsorgsfamiljen H.E.M Vård & Omsorg har arbetat i många år med Äldrevård, Hemsjukvård och Hälso-och sjukvård. Vi är Leg Sjuksköterskor, Undersköterskor eller vårdutbildade med lång erfarenhet.  När vi började arbeta var Hemtjänsten och Hemsjukvården en gemensam organisation. Vi tror att det är nödvändigt med ett mycket nära samarbete för att du som patient och kund ska kunna känna dig trygg och få en fungerande vardag.

H.E.M är initialerna till våra värdeord som är helhet, empati och medbestämmande.

Vi tror inte att allt var bättre förr men en lång erfarenhet av vård och omsorg kan aldrig vara fel. Hos oss finns det ingen medarbetare som inte kan koka gröt, rulla köttbullar eller sätta på ett par stödstrumpor.

Det är viktigt för oss att våra kunder känner att de valde rätt när de valde oss!

Du är välkommen att ta kontakt med Eva-Lotta Kassel på 0721 719901. Eva-Lotta är vår VD och  Leg sjuksköterska sedan 40 år. Eva-Lotta ansvarar,  tillsammans med ett antal kollegor och arbetskamrater för en Hemtjänst som står för ett helhetstänk kring dig som vår kund. Vi har i dag ca 250 kunder/ pensionärer och vårt självklara mål är att alla ska vara nöjda med oss och våra insatser. Vi vet att kontinuitet är mycket viktigt för alla våra kunder och därför också för oss.

Eva-Lotta med kollegor finns till för dig och din familj och det är tillsammans med oss som ni tar fram en plan, för hur Hemtjänsten ska utföras på bästa sätt, i enlighet med beslutet från Biståndsbedömaren. Om något inte skulle fungera enligt önskemål eller något behöver korrigeras över tid är lösningen inte längre bort än ett telefonsamtal. Vi är ofta ute och träffar kunder och anhöriga och tar också gärna emot på kontoret.

Vi finns på plats på torget i Hagsätra på nummer 44 där Annelie Selander är Enhetschef och svarar på 0721 719902. I Fruängen på Fruängsgången 6 är Tina Eriksson Enhetschef och svarar på 076 3165513. I Åkersberga på Bergavägen 12 B är Lotta Lindgren Enhetschef och svara på 076 1869478. Vi finns på plats alla vardagar i veckan från 07.30 till 17.00. Du kan komma in till oss när du önskar för att få hjälp. Efter klockan 17.00 når ni oss genom Trygghetsjouren på 08 50840700 som alltid kan komma i kontakt med oss.

Vårt kontor i Hagsätra ligger mycket centralt på Hagsätra torg 44. Vi har funnits på plasts på torget sedan februari 2011 och är i dag en självklar del av Hagsätras utbud av service. Totalt har 210 kunder valt att få sin hemtjänst och sitt Trygghetslarm genom Omsorgsfamiljen vilket vi är mycket glada över.

Vårt kontor i Fruängen ligger mycket centralt på  Fruängsgången 6. Från kontoret i  Fruängen kan vi ta emot kunder i Fruängen, Hägerstensåsen, Västertorp, Midsommarkransen och Telefonplan. Vi ser fram emot att kunna ta emot fler kunder och hälsar alla nya kunder varmt välkomna till oss. Vi har i dag 65 kunder runt om kontoret.

Vårt trevliga kontor i Åkersberga ligger centralt på Bergavägen 12 B. Vi har varit på plats i Åkersberga i ett drygt år och har haft glädjen att ta emot ett stort antal kunder på kort tid. Vi har en duktig grupp på plats och ser fram emot att fler ska välja oss som utförare av sin hemtjänst. Vi har i dag 55 kunder.

Vi har Öppet hus en gång i veckan på alla våra kontor och ett mindre öppet hus för våra kunder med minnessjukdomar där vi har ett lugnare program och fler medarbetare på plats. Våra träffar är mycket uppskattade och vår förhoppning är att ännu fler ska hitta till oss och känna sig välkomna in i gemenskapen.

Vi har Kollektivavtal där vår Arbetsgivarorganisation Almega, Svenskt Näringsliv avtalar och förhandlar med Kommunal. Ett Kollektivavtal innebär att samtliga våra medarbetare har försäkringar, pensionsavsättning, ersättning för obekväm arbetstid enligt Kollektivavtalet och korrekta löner i förhållande till branch och utbildning.

De som önskar privata insatser utöver ditt bistånd kan läsa mer om detta under vår flik på hemsidan som heter Hemservice.

Vi har anpassat vår verksamhet till den nya GDPR förordningen och har enbart dina personuppgifter sparade i våra system för att kunna utföra den hemtjänst som är beställd från respektive Kommun. Vi behöver ditt namn och ditt personnummer för att kunna ta emot beställning på uppdraget från Kommunen och vi behöver din adress och dina portnycklar för att kunna komma hem till dig enligt vårt avtal.

Vi lämnar aldrig några uppgifter vidare till någon utanför den krets som hjälper dig med ditt uppdrag. Vi inhämtar samtycke från alla våra kunder där vi på en särskild blankett beskriver exakt vilka uppgifter vi har och hur du kan begära att få dina uppgifter tillbaka. Vi kan ha namn och mobilnummer till dina anhöriga eller dina närmaste som vi också kommer att informera om på vilket sätt vi hanterar deras uppgifter.

Varmt välkomna till Omsorgsfamiljen.